In this paper a comparison among different parameter extraction techniques, applied to the dynamical responses of QCM (quartz crystal microbalance) sensors, is presented. Some results concerning the application of the studied technique to the wine aroma recognition are presented.

Di Nucci, C., Fort, A., Rocchi, S., Ulivieri, N., Vignoli, V., Catelani, M. (2004). Feature extraction techniques for QCM sensors dynamic responses. In Proceedings of the 21st IEEE Instrumentation and Measurement Technology Conference (IMTC 2004) (pp.605-609). IEEE [10.1109/IMTC.2004.1351122].

Feature extraction techniques for QCM sensors dynamic responses

Fort, A.;Rocchi, S.;Vignoli, V.;
2004-01-01

Abstract

In this paper a comparison among different parameter extraction techniques, applied to the dynamical responses of QCM (quartz crystal microbalance) sensors, is presented. Some results concerning the application of the studied technique to the wine aroma recognition are presented.
2004
Di Nucci, C., Fort, A., Rocchi, S., Ulivieri, N., Vignoli, V., Catelani, M. (2004). Feature extraction techniques for QCM sensors dynamic responses. In Proceedings of the 21st IEEE Instrumentation and Measurement Technology Conference (IMTC 2004) (pp.605-609). IEEE [10.1109/IMTC.2004.1351122].
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
C26.pdf

non disponibili

Tipologia: PDF editoriale
Licenza: NON PUBBLICO - Accesso privato/ristretto
Dimensione 302.94 kB
Formato Adobe PDF
302.94 kB Adobe PDF   Visualizza/Apri   Richiedi una copia

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11365/33792
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo